Coachingstraject

Niet alleen kijken naar het gedrag van een kind, maar op zoek gaan naar de betekenis en de vraag hierachter.

Het Coachingstraject

Mijn Werkwijze

Kinderen ontwikkelen en groeien. Tijdens de verschillende fases in hun leven kunnen ze belemmeringen tegenkomen. Worden deze belemmeringen te groot dan kunnen ze invloed hebben op het gedrag van uw kind. Als je alleen kijkt naar het gedrag van een kind ga je voorbij aan de vraag en de behoefte achter gedrag. Tijdens het coachingstraject ga ik op zoek naar de betekenis en de vraag hierachter. Ik werk onder andere met:

Mindset

Oplossingsgericht werken

Social emotionele spellen

Andere werkvormen

Coachingstraject kindercoaching Voor de Wind

Voor wie is het coachingstraject

Hierbij kan ik helpen

Faalangst

Het woord zegt het al; angst om te falen. Faalangst is een angst die gekoppeld is aan een bepaalde situatie of taak. Je kind wil bijvoorbeeld niet naar school, heeft buikpijn als er op school een toets staat te wachten of er wordt iets verwacht waar je kind tegenop ziet.

Een beetje spanning voordat je iets moet presteren is vaak niet erg. Het wordt lastig als je kind blokkeert of het liefst wil weglopen en zo de situatie wil vermijden. Hierdoor kan je kind voor een volgende keer nog meer spanning opbouwen. Ik kan samen met jouw kind kijken naar die angst en werken aan het doorbreken van deze vicieuze cirkel.

HSP/hoogsensitief

Als je kind hoogsensitief is kan je kind dit als verwarrend ervaren. Deze verwarring ontstaat door de vele prikkels die binnenkomen, het aanvoelen van de situaties en mensen om je kind heen. Dit kun je ook omschrijven als fijngevoeligheid.

Er zijn nog veel meer kenmerken die kunnen wijzen op hoogsensitiviteit. Vaak ervaart een kind de vele prikkels als een vol hoofd. Ze willen wel meer maar kunnen niet meer aan, zijn moe of hebben boze buien. Vaak helpt het een kind als hij of zij meer begrip krijgt voor zichzelf. Zo kan je kind meer rekening gaan houden met zichzelf. Op die manier kan hij of zij gaan houden van de hoogsensitiviteit en steeds meer de mooie kant hiervan inzien. Ik kan jouw kind helpen om hoogsensitiviteit te gaan zien als een mooie kwaliteit.

Onzekerheid

Wanneer jouw kind veel nieuwe situaties spannend vindt kan hij of zij onzeker zijn. Je kind is bang om het verkeerd te doen waardoor het geregeld liever niets doen en de situatie ontwijkt. Kinderen die onzeker zijn hoor je vaak zeggen: “ik weet het niet” en “ik kan het niet.” Ik kan met jouw kind gaan werken aan het zelfvertrouwen vanuit zijn of haar kwaliteiten en zo helpen bij de onzekerheden.

Angsten

Jouw kind is erg gespannen wanneer hij of zij last heeft van angsten. Deze angsten kunnen zo groot worden dat een kind er ontzettend veel voor doet om de angstsituatie te ontwijken. Jouw kind slaapt in dit geval vaak slecht, piekert en ziet lang van te voren op tegen de dingen waar ze spanning voor voelen. In veel gevallen zijn dit nieuwe situaties. Heeft jouw kind ook last van huilbuien en boosheid? Dan kunnen dit ook uitingen zijn die aangeven dat je kind last van angsten heeft. Belangrijk is dat een kind weer leert te vertrouwen op zichzelf. Samen met jouw kind kan ik werken aan het snappen van deze angsten en hiermee te oefenen. We werken dan zo aan het opdoen van positieve ervaring.

Eenzaamheid

Kan jouw kind geen aansluiting vinden bij zijn of haar leeftijdsgenootjes en heb je het gevoel dat jouw kind hier ook onder lijdt? Jouw kind kan dan een gevoel van eenzaamheid ervaren. Een teken hiervan  is wanneer jouw kind zich vaak terugtrekt. Maak je je zorgen over het welzijn van jouw kind in geval van eenzaamheid? Samen kan ik hieraan werken met jouw kind.

Sociale vaardigheden

Om op een positieve manier met anderen en zichzelf om te gaan hebben kinderen baat bij sociale vaardigheden. Soms kan het zijn dat je kind net even een beetje extra hulp nodig kan hebben om deze vaardigheden eigen te maken. Hierbij kan ik jouw kind helpen en werken we samen aan het eigen maken van sociale vaardigheden.

Rouw en verlies

Jouw kind heeft in dit geval te maken met rouw en verlies. Het leven kan zwaar aanvoelen voor jouw kind en het kan jouw kind belemmeren om de dagelijkse dingen te doen zoals hij of zij dat zou willen doen. Samen kijk ik met jouw kind naar het verdriet. We praten erover, soms via een creatieve manier. Zo kan hij of zij leren omgaan met het verdriet om het zo een plek te kunnen geven.

Je anders voelen

Als jouw kind zichzelf ervaart als anders dan zijn of haar leeftijdsgenoten. Dit kan allerlei redenen hebben. Ik kan hier samen met jouw kind naar op zoek gaan. We proberen antwoorden te vinden op vragen als: “wie ben ik, wat zijn mijn kwaliteiten en wat maakt mij wie ik ben?”

Jezelf beter leren kennen

Wanneer jouw kind zichzelf beter wil leren kennen kan ik hier heel goed bij helpen. Je kind wil in dit geval graag meer leren over zichzelf. We gaan op zoek naar antwoorden op vragen als: “waarom gedraag ik mij op een bepaalde manier, waar ben ik goed in, wat vind ik belangrijk en waarom doe ik wat ik doen?”

Misschien heb je voor jouw kind een andere vraag. Bel of mail me gerust. Samen kunnen we kijken of ik iets kan betekenen voor jouw kind.

Tarieven

Kennismaking en intake: gratis
Coachingsgesprekken: €40,- per uur
Het coachingstraject kan waar mogelijk op de school plaats vinden (in overleg met school) en anders bij mij thuis.

Wil je direct een kennismakingsgesprek aanvragen? Neem hieronder contact met mij op.